Призначення Бєлоусова означає більше залучення Путіна у військову справу, — Матвєєв

Ян Матвєєв. Фото: zhizn-zvezd.ru

Володимир Путін робить великі ставки на нового міністра оборони Андрія Бєлоусова. У планах диктатора — вести тривалу війну на виснаження, у чому і має допомогти економіст Бєлоусов. Про це сьогодні, 4 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Ян Матвєєв.

“З погляду цілепокладання, це все робиться заради продовження довгої війни на виснаження. Перед Бєлоусовим ставиться завдання економічно утримувати російську армію і забезпечувати її всім необхідним для тривалої війни. Путін вважає, що у Бєлоусова для цього якраз трохи більше компетенцій, ніж у Сергія Шойгу, який з економікою не пов’язаний”, — сказав він.

Експерт упевнений, що Бєлоусов не буде залучатися у військову сферу, якою ймовірно займеться особисто Путін. Цілком можливо, що наступ на Харківську область — це ідея російського диктатора.

“Бєлоусов не буде лізти у військову сферу. Він не визначатиме стратегію, якою також займатиметься [начальник генерального штабу збройних сил РВ Валерій] Герасимов. Відповідно, нічого для російської армії саме на полі бою не зміниться. Особисто моя думка, що призначення Білоусова означає трохи більше залучення Путіна у військову справу. На мій погляд, цей наступ у Харківській області, який обернувся для російської армії невдачею, — це один із планів Путіна. Цей же наступ спричинив дозвіл західних країн на використання їхньої зброї для ударів по російській території. Ось вона — “геоперемога” Путіна”, — пояснив він.

Матвєєв зазначив, що чесність Бєлоусова, про яку складали легенди пропагандисти, вже скомпрометована.

“Багато ходило пропагандистських розмов про те, що Бєлоусов чесний і його головне гасло: “Помилятися можна, брехати не можна”. Але щойно він почав робити перші доповіді про те, що всі ракети збили, наступ іде успішно тощо, стало зрозуміло, що це не так. Його роль дещо перебільшена”, — констатував він.

Читайте також: Офіцери — це найбільша слабкість армії РФ, — Матвєєв

Прямий ефір