В окупантів недостатньо живої сили для широкомасштабного наступу в Сумській області, — Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Скріншот: uatv.ua

Кількості живої сили російської армії, сконцентрованої поблизу Харківського і Сумського напрямків, недостатньо для проведення широкомасштабних наступальних операцій. Але створення зони нестабільності окупантами в прикордонні Сумської області цілком імовірне. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДOM поділився військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

“На даний момент угруповання російських військ “Север” налічує близько 50 тис. особового складу. Безпосередньо в бойових діях на Харківському напрямку в районі Вовчанська задіяно до 15% особового складу, тобто незначна кількість угруповання — 8-10 тис. Очевидно, йдеться про можливе промацування оборонних рубежів України не тільки на Харківському, а й на Сумському напрямку, де зосереджено до 12 тис. особового складу окупаційної армії. Цієї кількості недостатньо для проведення широкомасштабних наступальних операцій”, — заявив військово-політичний експерт.

На його думку, з досвіду дій у Харківській області, окупанти цілком можуть створити зону нестабільності в прикордонні Сумської області.

“Причому, в моменті даних дій російських окупаційних військ акцент знову буде робитися на два основні чинники. Перший — відтягнути оперативні резерви Генштабу Збройних сил України (ЗСУ) з основних ділянок наступу на Донецькому напрямку. Другий — спровокувати хаос і паніку серед мирного населення та викликати хвилю так званої внутрішньої міграції. Тобто — відтоку мирного населення в глибинні райони України з метою додаткового навантаження на інфраструктуру, центральні та місцеві бюджети”, — констатував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Травень став рекордним місяцем і за знищеним особовим складом армії РФ, і за кількістю бронетехніки та артсистем, — Селезньов  

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив, що російські окупаційні війська від самого початку планували наступальну операцію не тільки в Харківській області, а й у Сумській.  

Прямий ефір