Умєров закликав представників світових оборонних компаній до створення спільних підприємств з Україною

Азійський саміт з питань безпеки. Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

На Азійському саміті з питань безпеки “Діалог Шангрі-Ла” міністр оборони України зустрівся з представниками провідних світових оборонних компаній та технологічних гігантів, включаючи BAE Systems, Lockheed Martin, Airbus, Boeing, Saab, Google та Oracle та десяток інших оборонних компаній. Він закликав їх інвестувати у виробництво зброї в Україні та створювати спільні оборонні підприємства. Про це Рустем Умєров повідомив сьогодні, 3 червня, у Facebook, інформує FREEДОМ.

“Це партнерство має великий потенціал: Україна отримує доступ до новітніх технологій, а компанії — можливість розробляти передову зброю. Створення потужної військової індустрії є для нас питанням національної безпеки”, — заявив міністр оборони України.

За його словами, Україна вже співпрацює з цими компаніями, а українські воїни успішно випробовують їхнє озброєння, техніку та технології на полі бою, надаючи унікальний зворотний зв’язок, що дозволяє покращувати продукцію.

“Наш фокус — це виробництво в Україні або залучення українських компаній до співпраці з цими світовими гігантами”, — зазначив Умєров.

Читайте також: Озброєння та гарантії безпеки — огляд закордонного турне Зеленського

Нагадаємо, президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний висловив думку, що завдяки своїм союзникам, Україна у найближчі кілька років може налагодити власне виробництво сучасного озброєння.

Прямий ефір