Франція демонструє чітку позицію щодо України, розуміючи, що Росія не може тримати весь світ у страху, — Москалу

Віолетта Москалу. Фото: facebook.com

Франція розуміє, що Росія більше не може тримати весь світ у страху і поширювати свій вплив не тільки в Європі та Азії, але й на інших континентах. Підтримка України — це чітка позиція, яка демонструє силу і цілеспрямованість не тільки Парижа, але й інших союзників Києва. Про це сьогодні, 3 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла засновниця Global Ukraine Foundation, докторка філософії (Франція) Віолетта Москалу.

“Франція також чітко розуміє, що втрата позицій на Африканському континенті в останні роки — це гра Росії. В Ізраїлі, Палестині також Росія підливає масла у вогонь. Тому доводиться демонструвати чітку позицію, що авторитарні режими не можуть тримати весь світ у страху, і якщо треба показати силу, вони її показують”, — сказала вона.

Союзники України не погрожують Росії, але явно демонструють позицію і силу, зазначила експертка.

“Французька і європейська сторони не дозволяють собі погрожувати Росії. Вони кажуть, що ми повинні допомогти Україні захистити своє населення, свої території. Кремль постійно думає, що Росія — одна ядерна держава, але французи дали зрозуміти, що є інші країни, які теж володіють ядерною зброєю. Очевидно, що ніхто не хоче залишатися в підвішеному стані й думати, що далі Росія може придумати і як атакувати”, — пояснила вона.

Москалу розповіла, що Франція готується протистояти тим провокаціям, які готує Росія на час Паралімпійських та Олімпійських ігор.

“Провокації з боку Росії очікувані. Всі інституції у Франції, в сусідніх європейських країнах максимально будуть залучені протягом літа, коли будуть Паралімпійські та Олімпійські ігри. Усі спецслужби розуміють, що буде багато провокацій і напруга буде на високому рівні”, — констатувала вона.

Читайте також: У політичних колах Франції не дозволено говорити про те, що не можна допомагати Україні, — Москалу

Прямий ефір