У Литві почала діяти заборона на імпорт агропродукції з Росії та Білорусі

Прапор Литви. Фото: ukrinform.ua

У Литві набула чинності заборона на ввезення сільськогосподарської продукції, а також кормів із Росії та Білорусі. У списку заборонених товарів — м’ясо і субпродукти, риба, яйця, мед, кава і спеції, зерно, молочні продукти, алкоголь та інше, інформує FREEДОМ.

Зазначимо, раніше міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас зазначив, що Європейському Союзу слід розширити обмеження не тільки на зерно, але й на всю агропродукцію, яку імпортують з країни-агресора.

“Російська та білоруська продукція нечесно конкурують із продукцією фермерів країн ЄС. Але що ще важливіше, продаючи продукти харчування на ринку ЄС, Росія заробляє мільярди, які використовує для фінансування війни, розв’язаної нею в Україні. Тому запровадження ЄС імпортних мит на російське та білоруське зерно по суті означатиме заборону його ввезення до країн Євросоюзу”, — із заяви Кястутіса Навіцкаса.

Читайте також: Захід розширюватиме санкційну політику проти РФ і країн, які допомагають Кремлю озброюватись — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, Євросоюз планує посилити санкції щодо Білорусі, щоб закрити лазівки, які дають змогу Москві імпортувати елітні автомобілі та інші західні товари, постачання яких до Росії заборонено.

Прямий ефір