У Росії немає ресурсів, щоб одразу після війни в Україні нападати на Захід, але можливі провокації в країнах Балтії — думка

Віктор Ягун. Скріншот: uatv.ua

Росія не здатна закінчивши одну війну одразу починати іншу, оскільки не має таких ресурсів. Однак конфлікт на рівні провокацій у країнах Заходу з боку РФ цілком імовірний. Таку думку сьогодні, 3 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий і громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ, експерт з національної безпеки Віктор Ягун.

Він вважає, що Росія може проводити якісь провокації в країнах Балтії.

“Там у Росії більше оперативних можливостей і ближча логістика. І є нюанси, пов’язані з кордонами. Наприклад, між Росією та Естонією не підписано договір про кордон. Не знаю, може, хтось не знає, але коли в 1940-х роках було анексовано територію незалежної Естонської держави, 20% цієї території було передано в Псковську область. І таким чином частина території досі перебуває фактично під окупацією Російської Федерації, і Естонія відмовилася підписувати договір про кордони. Тому це теж ніби охолола, але все-таки можлива гаряча точка”, — зауважив Ягун.

На його думку, якщо буде дійсно накопичення якихось сил і буде інформація розвідувальна про те, що Росія готова перейти якісь кордони, то превентивний удар буде дуже потужним.

Читайте також: Європа на порозі війни: як країни Балтії готуються відбивати російську агресію — аналіз експертів

Нагадаємо, Німеччина допомагатиме в обороні країнам-членам НАТО і зміцнюватиме власну. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

Прямий ефір