Вікно можливостей для російських окупантів закривається, а втрати значно зросли — аналіз військового експерта

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти в травні перейшли в наступ, але це призвело лише до зростання втрат для армії РФ. Про це сьогодні, 3 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

Він нагадав, що росіяни хотіли максимально скористатися вікном можливостей, пов’язаним із певною затримкою військової допомоги Україні з боку закордонних партнерів. Ці затримки призвели до того, що українські військові на фронті відчували серйозні проблеми з нестачею боєприпасів, систем та технологій, які дозволяли їм хоча б мати паритет на полі бою.

“І в принципі, друга половина травня — початок червня були обумовлені тим, що противник, намагаючись скористатися цим вікном можливостей, перейшов до наступу на багатьох ділянках фронту. Річ у тім, що медійно підсвічений був саме Харківський напрямок, але не менш запеклі бої точилися на півдні нашої країни, ще запекліші бойові сутички відбувалися на східному фасі російсько-українського фронту, мається на увазі Краматорський напрямок, Покровський, Курахівський, тобто ж практично по всій лінії фронту. Противник перейшов у наступ, намагаючись скористатися тим самим дисбалансом у ресурсах між можливостями російської армії та, відповідно, українських Сил оборони. Не вийшло”, — сказав військовий експерт.

Селезньов наголосив, що українські військові втримали фронт, а російська армія зазнала досить масштабних втрат.

“Величезна кількість техніки, озброєння, яка коштує величезних грошей, і свого часу коштувала багатьох сотень годин праці російських, а до цього — радянських громадян, перетворена на купу понівеченого металу. Заради чого? Заради якихось дивовижних й дивних бажань Володимира Путіна підкорити нескорену країну. Очевидно, що мартиролог російських втрат й далі зростатиме. Чому? Постачання озброєння й техніки тривають, зокрема від наших заокеанських партнерів. А це означає, що можливості у наших активістів далі зростатимуть. А ми ж із вами пам’ятаємо, що практично 90% ворожих втрат — це ефективна робота нашої артилерії й наших ракетників”, — сказав військовий експерт. 

Читайте також: Понад тисячу військових на день продовжує втрачати Росія — оновлені дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, впродовж минулої доби активні бойові дії точилися на десятьох напрямках. Загалом між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося щонайменше 60 бойових зіткнень. Найбільше — на Покровському напрямку.

Прямий ефір