Проросійська пропаганда спотворює потреби України в іноземних військових — коментар

Військовий НАТО. Фото: nato.int

Російська та проросійська пропаганда в країнах Заходу спотворює потреби України в іноземних військових, намагаючись представити їх так, ніби Київ хоче, щоб НАТО чи окремі країни Альянсу брали безпосередню участь у війні проти Росії. Україні необхідно роз’яснювати свою позицію, промовляючи, які завдання поза лінією бойового зіткнення могли б виконувати західні контингенти. Таким поглядом поділився військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Має бути певне розуміння, чого ми можемо потребувати від наших західних партнерів, а щодо чого ми їх не просимо і не наполягаємо навіть. Справа в тому, що в більшості випадків, коли порушується ця тема, російські інформаційні ресурси, проросійські сили в тих чи інших країнах намагаються якимось чином спотворити загальну потребу в іноземних фахівцях в Україні. І зробити це так, ніби Україна зажадала від своїх партнерів, щоб вони відправляли свою армію воювати за Україну з Росією, повністю спотворюючи саму потребу і налаштовуючи соціум, електорат проти такого штибу тематики як такої, викликаючи від неї відторгнення. Звичайно ж, для нас дуже важливим є роз’яснення нашої позиції, зокрема і для західного інформаційного простору”, — прокоментував гість ефіру.

Читайте також: Країни НАТО обговорюють відправлення військових в Україну — хто готовий допомогти (ВІДЕО)

Нагадаємо, на думку військово-політичного оглядача групи “Інформаційний опір” Олександра Коваленка, для іноземних військових фахівців в Україні є безліч потенційних завдань, які не пов’язані з діями на лінії бойового зіткнення. Це — гуманітарні місії, зокрема, гуманітарне розмінування територій. Також не завадять оператори засобів протиповітряної оборони, зенітних ракетних комплексів, РЛС, РЕБ, обслуговуючий персонал для іноземної техніки та її ремонтів у тилу. І, зрештою, іноземний військовий контингент може виконувати функцію стримування на певних ділянках державного кордону України.

Прямий ефір