Ідеальне завдання для французького Іноземного легіону в Україні — стримування на певних ділянках кордону, — Коваленко

Олександр Коваленко. Скріншот: uatv.ua

Для іноземних військових фахівців в Україні є безліч потенційних завдань, які не пов’язані з діями на лінії бойового зіткнення. Це — гуманітарні місії, зокрема, гуманітарне розмінування територій. Також не завадять оператори засобів протиповітряної оборони, зенітних ракетних комплексів, РЛС, РЕБ, обслуговуючий персонал для іноземної техніки та її ремонтів у тилу. Про це в ефірі FREEДОМ сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

І, зрештою, за його словами, іноземний військовий контингент може виконувати функцію стримування.

“Сили стримування, які можуть з’явитися на певних ділянках кордону та замінити Сили оборони України. Зокрема, як приклад, це північний кордон з Білоруссю. На кордоні з Білоруссю можуть виявитися якісь локації, певні ділянки, які прикриватимуть уже не Сили оборони України, а, наприклад, інтернаціональний контингент. Або ж кордон з невизнаним Придністров’ям — південно-західний сектор, що сковує, де також можуть опинитися вздовж кордонів сили міжнародного порядку. При цьому Сили оборони України, певна частина, може бути задіяна на інших напрямках і плацдармах вже по лінії фронту”, — вважає гість ефіру.

На думку Коваленка, стримування є ідеальним завданням, наприклад, для Leegion etrangere — французького Іноземного легіону.

“Там досить значна частина легіонерів — це етнічні українці, і навіть командувач Іноземними французьким легіоном — це етнічний українець. Тобто люди, які володіють українською мовою, люди, які знають культурні особливості, цілком можуть замінити в тих чи інших регіонах Сили оборони України, наші підрозділи”, — зазначив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір”.

Гуманітарним розмінуванням, на його думку, могла б займатися міжнародна коаліція, обслуговуванням техніки — фахівці з країн її походження.

Читайте також: Відправлення західних інструкторів в Україну — Київ зацікавлений у рішенні країн НАТО (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше народний депутат України, голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв сказав в ефірі FREEДОМ, що офіційний Київ підтримує ініціативу низки західних країн направити в Україну своїх військових інструкторів. Підготовка українських військових на полігонах в Україні спростить логістику

Читайте також: Країни НАТО обговорюють відправлення військових в Україну — хто готовий допомогти (ВІДЕО)

Прямий ефір