Україна за кілька років може налагодити виробництво сучасного озброєння — розбір Лісного

Снаряди 155-го калібру. Фото: ap.org

Завдяки своїм союзникам, Україна у найближчі кілька років може налагодити власне виробництво сучасного озброєння. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний. 

“Практично в усіх безпекових угодах, підписаних президентом України Володимиром Зеленським (уже з 15 країнами підписано), скрізь є елемент обміну технологіями та спільного виробництва тієї чи іншої зброї, зокрема на території України. Це дасть змогу Україні налагодити виробництво власного озброєння — сучасного та ефективного”, — розповів експерт.

За його словами, налагодження власного виробництва зброї має для України ще два позитивних моменти.

“Перший Україні вже у найближчому майбутньому не потрібно буде просити у когось зброю, вона буде вироблятися в Україні. Другий якщо ці підприємства з виробництва озброєння будуть спільними, вони повинні бути прикритими з повітря. Тобто поле закритого неба над Україною буде розширюватися”, — зазначив гість студії.

Він також зауважив, що процес створення нових підприємств із виробництва сучасних озброєнь непростий і не такий швидкий, як хотілося. І додав, що наразі про розширення своїх виробничих потужностей з виготовлення нових видів озброєння на тлі війни Росії проти України замислилася і Європа.

“Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у всього світу прийшло розуміння того, що потрібно виробляти більше озброєння. У жодної з країн світу, крім РФ і Китаю, не виявилося запасів озброєння, тому що ніхто не готувався до війни. Зараз світ зрозумів потрібно озброюватися, будувати нові військові підприємства, вкладаючи в це величезні гроші. Тому цілком можливо, що в Україні через пару років може настати розквіт оборонних підприємств. А не тільки в Європі та Сполучених Штатах”, — резюмував Олег Лісний.

Читайте також: 28 років тому Україна передала Росії свої останні ядерні боєголовки, а РФ спробувала стерти Україну з політичної карти світу, — Зеленський

Прямий ефір