Зеленський обговорив із президентом Філіппін двосторонню співпрацю — деталі з Маніли (ФОТО, ВІДЕО)

Володимир Зеленський та Фердинанд Маркос-молодший. Фото: president.gov.ua

Триває закордонне турне президента України Володимира Зеленського, який після участі в саміті “Діалог Шангрі-Ла” в Сінгапурі здійснив візит до Республіки Філіппіни. У Манілі український лідер провів зустріч із президентом цієї країни Фердинандом Маркосом-молодшим, яка стала першою в історії двосторонніх відносин. Про це сьогодні, 3 червня, повідомив Офіс президента України, інформує FREEДОМ.

Глава Української держави висловив вдячність президентові Філіппін за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, а також важливих резолюцій ООН, які засуджують російську агресію.

“Дуже радий бути вперше у вашій країні. Вдячні за вашу чітку позицію щодо агресії РФ проти нашої країни”, — наголосив Зеленський.

Володимир Зеленський та Фердинанд Маркос-молодший. Фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський та Фердинанд Маркос-молодший. Фото: president.gov.ua

Глава Української держави поінформував про відкриття Посольства України в Республіці Філіппіни вже цього року, що має посилити співпрацю між державами, а також розповів про підготовку до першого Глобального саміту миру та наголосив на важливості представлення країн Південно-Східної Азії на цьому заході. Філіппіни погодилися взяти участь у ньому.

Візит Володимира Зеленського до Філіппін. Фото: president.gov.ua

Також під час зустрічі обговорили питання двосторонньої співпраці, зокрема постачання української аграрної продукції до Філіппін.

Дипломатичні відносини між Україною та Філіппінами тривають 32 роки. Їх офіційно встановили 7 квітня 1992-го. Філіппіни підтримали Україну в голосуванні за резолюцію про територіальну цілісність України під час засідання Генеральної Асамблеї ООН 27 березня 2014 року, а також рішуче засудили російську агресію після початку повномасштабного вторгнення. За даними Бюро імміграції Республіки Філіппіни, станом на травень 2024 року в країні проживає 95 українців.

Читайте також: Озброєння і гарантії безпеки — огляд закордонного турне Зеленського

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Сінгапура для участі в конференції “Діалог Шангрі-Ла” — ключовому майданчику обговорення безпекових тем в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Прямий ефір