Через дозвіл західних союзників бити по території РФ, російським військам доведеться відтягувати бази мінімум на 80 км від кордону — аналіз

Російський окупант. Фото: flot2017.com

Після того, як західні союзники дозволили Україні застосовувати свою зброю для ударів по військових об’єктах на території РФ, російське військове командування розуміє, що потрібно відтягувати логістику якомога далі від українських кордонів. Про це сьогодні, 2 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав експерт у сфері національної безпеки, військовослужбовець ЗСУ Іван Варченко.

“Сподіваючись на свою безкарність, сподіваючись на те, що їхні страхітливі тези повинні були якось вплинути на наших західних партнерів, і ті не дадуть дозвіл Україні працювати їхньою зброєю по російських об’єктах на території РФ, вони почувалися у відносній безпеці, тому, звісно, сконцентрували великі сили, засоби, техніку, бази свої як для пально-мастильних матеріалів, так і бази продовольчі, озброєння у безпосередній близькості від українських кордонів. Зараз такого щастя в них точно немає, і вони змушені думати про те, як мінімум на 80 км від кордону відтягувати ці бази”, — сказав він.

Варченко звернув увагу, що логістика для росіян тепер стає дорожчою.

“Вони змушені з більшим ризиком проводити свої операції, оскільки 80 км до лінії безпосереднього зіткнення бойових дій — це додаткові кілька годин, які потрібні силам противника для того, щоб можна було розвернутися в бойові порядки й, відповідно, працювати в режимі якихось бойових дій. А протягом цього, звісно, на них чекають зараз ті сюрпризи, які ще вчора їм здавалися такими, що неможливі на своїй території”, — зауважив експерт.

За його словами, українські військові мають високоточну зброю, якою відпрацьовуватимуть і колони, і окремі російські військові об’єкти, що супроводжують і забезпечують російську агресію в Україні.

“Ми розуміємо, що двері прочинені, і наскільки вони широко відчиняться — це лише питання часу. І ми абсолютно впевнені, що можна буде працювати всією зброєю, і це буде абсолютно логічно, правильно, раціонально та зрозуміло для людей. Тому що держава-агресор сама зробила все для того, щоб не почуватися в безпеці, готуючи агресивні дії щодо нашої держави”, — вважає Варченко.

Він висловив думку, що в Росії продовжать погрожувати ескалацією війни, але дозвіл завдавати ударів по території РФ, постачання західного озброєння в Україну змінять ситуацію на полі бою.

Читайте також: У Росії закінчилися погрози, тому Захід більш рішучий у допомозі Україні, — Джигун

Нагадаємо, військовий оглядач Денис Попович розповів, що ситуація на фронті в Харківській області характеризується тим, що противник зупинився, і Сили оборони поступово переходять до контратакувальних дій, насамперед у Вовчанську.

Прямий ефір