Російські війська намагаються атакувати там, де сподіваються ефективно використовувати свої сили — розбір експерта

Іван Варченко. Скріншот: uatv.ua

Російські окупанти не припиняють бойові дії в напрямку Часового Яру Донецької області та на Харківщині. Про це сьогодні, 2 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав експерт з питань національної безпеки, військовослужбовець ЗСУ Іван Варченко.

За його словами, і в районі Часового Яру, і на Харківщині російські війська зараз змушені зупинятися в активних діях, оскільки значною мірою виснажують свої ресурси та резерви.

“Вони намагаються атакувати там, де їм здається, що вони можуть ще ефективно використовувати свої сили. Що стосується подальших наступальних операцій, я думаю, вони все-таки будуть користуватися тими можливостями, які зараз дають їм перевагу в небі, тобто в авіації, і перевагу в живій силі, оскільки вони розуміють, що найближчим часом в Україну підходять боєприпаси, додаткові засоби знищення”, — зазначив Варченко.

Він звернув увагу, що Україна отримує дозвіл від західних союзників бити по російських тилах на території РФ.

“Тим тилам, які забезпечують російські атакувальні частини в українському прикордонні, тобто в Харківській області. І ми розуміємо, що це стосується і Сумської області, де росіяни намагалися сконцентрувати якісь сили для того, щоб почати наступальну операцію”, — сказав експерт.

Варченко додав, що на Покровському напрямку, де російські окупанти намагаються атакувати, ситуація еластична.

“Ми не виключаємо, що ресурси у них ще є, жива сила у них ще є, і вони можуть активізувати свої дії та на інших напрямках”, — додав він.

Читайте також: Ворог зазнав стратегічних втрат — ЗСУ стабілізують ситуацію: аналіз фронту від Маломужа

Нагадаємо, військовий оглядач Денис Попович висловив думку, що захоплення всієї Донецької області зараз є пріоритетним завданням російського командування.

Прямий ефір