Розстрілюють, беруть у полон, допитують: про звірства російських окупантів на Харківщині розповіли в поліції

Наслідки ракетного удару РФ по базі відпочинку в Харківській області. Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

У Вовчанську та інших населених пунктах на півночі Харківської області російські окупанти розстрілюють мирних жителів, беруть у полон і допитують. Про звірства армії Росії розповів начальник слідчого управління ГУНП поліції регіону Сергій Болвінов, передає FREEДОМ.

За його словами, поліцією зафіксовано випадок розстрілу літнього чоловіка. Він відмовився співпрацювати із загарбниками. Від 10 травня росіяни вчинили не один воєнний злочин.

Відомо, що неповнолітнього хлопця росіяни роздягнули та кинули в підвал за спробу допомогти евакуюватися бабусі. Крім того, вони розстрілюють волонтерів.

Начальник ГУНП наголосив: російські окупанти використовують цивільних як живий щит, утримуючи їх у підвалах біля приміщень, які використовують як свої штаби.

Так, за даними поліції, російські військові утримують у підвалах близько 40 осіб і допитують їх. Болвінов також зазначив, що деякі з тих, хто проводить допити, називають себе “співробітниками ФСБ”.

Для вбивств мирних жителів міста російські окупанти використовують також FPV-дрони.

“Щільні обстріли, атаки КАБами по звичайних будинках і справжні звірства там, куди встигли дійти, — “русский мир” активно зазіхає на Вовчанськ. Їхні жертви — цивільні люди, які просто хочуть жити вдома”, — сказав Болвінов.

Усі зібрані докази будуть використані для доведення злочинів загарбників у суді, наголосив Болвінов.

Читайте також: Путін і його режим мають відповісти за злочини проти українців: створення спецтрибуналу обговорили експерти

Прямий ефір