Коли Росія відчує свої втрати — думка

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Поріг втрат у війні проти України для населення Росії може настати у разі повної мобілізації, яка торкнеться не лише околиць, а й рівною мірою всіх регіонів. Такою думкою поділився речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Я думаю, цей поріг з’явиться, коли Російська Федерація почне повну мобілізацію, коли будуть призиватися ті люди, які йдуть не за контрактом, а яких призвуть повістками. І це стосуватиметься всіх регіонів Російської Федерації, не лише тих віддалених місць та територій, які сьогодні представлені у збройних силах РФ, спеціальних підрозділах, які вони кидають на фронт. Ми говоримо про “Вагнер”, який, слава богу, канув у Лету, про “Шторм-z”, про ті так звані “національні батальйони”, які формувалися на початку цього великого вторгнення. Коли справді почнеться вже призов усіх і вся — а сьогодні ми бачимо, що на багатьох напрямках намагаються кидати в бій тих людей, які не проходять навіть двох тижнів навчання, — я думаю, що тоді, мабуть, принаймні Російська Федерація наближатиметься до тієї критичної цифри. Якщо не прийде усвідомлення того, що відбувається, то принаймні це буде помітно, відчутно”, — вважає Братчук.

Він додає, що втрати росіян на полі бою зростатимуть.

“Тим більше, якщо Збройні сили України почнуть проводити ті дії, які називаються “удари по території Російської Федерації”, по місцях скупчення особового складу, полігонах, навчальних центрах, звісно, місцях скупчення бойової техніки. Це те, що дозволить нам не допускати ворога навіть до лінії бойового зіткнення”, — сказав гість ефіру.

Читайте також: Півмільйонні втрати Росії на фронті: коли Путін задумається про ціну війни — думки експертів

Нагадаємо, на думку радника керівника Офісу президента України (ОПУ) Михайла Подоляка, Росія не зважає на втрати своїх солдатів на полі бою, і навряд чи ще більша кількість ліквідованих російських окупантів змусить країну-агресора завершити війну.

Читайте також: Накопичені ворогом резерви сточуються у промислових масштабах по всій лінії фронту, — Братчук

Прямий ефір