Лукашенко постійно тримає свою систему в напрузі — цілі диктатора назвав Губаревич

Юрій Губаревич. Фото: facebook.com/pyx.by

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко постійно тримає свою систему в напрузі. Не припиняються розмови про можливий перехід на “воєнний час”. Військові навчання на території країни відбуваються перманентно ще від початку 2022 року. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав лідер руху “За Свабоду” Юрій Губаревич.

Він звернув увагу на те, що положення про воєнний час у Білорусі ухвалено вже понад 20 років тому, і свого часу їх коригували. Нічого нового, за словами Губаревича, у країні сьогодні не відбувається.

“Лукашенко тримає свою систему в напрузі. Тут переслідують і зовнішню мету — підіграти Путіну, певним чином допомогти створити нервову обстановку на кордонах з Україною. І також є внутрішні цілі: потрібно мобілізувати всю систему силовиків, які продовжують переслідувати мирних громадян, а військових підготувати до можливого вторгнення. Хоча наразі Лукашенко прекрасно розуміє, що дати такий наказ він не в змозі”, — зазначив гість ефіру.

Виходячи з логіки диктатора, мирне населення Білорусі має відчувати постійну загрозу, доповнив спікер.

“У випадку, якщо все ж таки щось трапиться, це не повинно стати великою новиною, оскільки Лукашенко вже цю нервову ситуацію і атмосферу в країні культивує останні кілька років”, — наголосив Губаревич.

Він також нагадав, що з 2020 року Лукашенко підтримує мігрантську кризу на кордонах із країнами Заходу.

“Лукашенко підкидає дрова в цей вогонь разом із режимом Путіна, оскільки більшість мігрантів на територію Білорусі потрапили з Росії, маючи російські візи, куди вони приїхали зі своїх країн. Напруга на кордонах із Заходом також допомагає і Лукашенку, і Путіну в ситуації війни проти України. Тому що в тій же Польщі, Литві доводиться відволікати значну частину ресурсів на зміцнення кордонів”, — резюмував Губаревич.

Читайте також: Мілітарна ситуація в Білорусі потребує пильної уваги, — військовий експерт

Як повідомлялося раніше, Лукашенко переводить держапарат Білорусі на умови “воєнного часу”.

Прямий ефір