Україна повинна мати у своєму розпорядженні сили неядерного стримування — думка

Олександр Мусієнко. Скріншот: uatv.ua

Україна повинна мати можливість захищати свої території, маючи кордони з країною-агресором Росією. Це можуть бути інструменти неядерного стримування, які містять високоточну зброю, здатну точно вражати ціль на далеких відстанях. Про це сьогодні, 1 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“Якщо ми говоримо про стримування, то Україна повинна отримати інструменти для цього. Якщо ми говоримо про післявоєнне врегулювання і забезпечення безпеки України, тоді необхідно порушувати питання про сили неядерного стримування. Такі є. І така класифікація, згідно і стандартів НАТО, і наших стандартів, існує”, — сказав він.

Розробляти високоточну зброю, а також загалом концепцію неядерного стримування, будуть як Україна, так і її партнери, впевнений експерт.

“Маються на увазі засоби ураження, зокрема й ракети балістичні, дальністю 500-700 км. Я переконаний, що й Україна над цим буде працювати, і партнери”, — резюмував він.

Читайте також: Захід готовий стирати “червоні лінії”: чому партнери України зняли заборону на використання своєї зброї по території РФ, розповів Мусієнко

Прямий ефір