Пріоритетне завдання для Сил оборони — взяття під вогневий контроль всього півдня України, — Антонюк

Олександр Антонюк. Фото: facebook.com

Війна успішна для тієї сторони, яка має гарну логістику. Саме тому росіяни бігли свого часу з лівого берега Дніпра на Херсонщині, коли Сили оборони позбавили їх можливості забезпечувати логістику. Руйнування ворожої логістики залишається одним із пріоритетних завдань. Про це сказав політичний експерт, військовослужбовець Збройних сил України Олександр Антонюк, коментуючи в ефірі телеканалу FREEДОМ ураження поромної переправи у тимчасово окупованій Керчі.

“Одне з наших пріоритетних завдань — повністю взяти південь України, включаючи Крим, та, звісно, підходи до акваторії під вогневий контроль… Порушити логістику [окупантів], не допустити її відновлення. Тому що в нас ще один напрямок з’являється — на окупованій частині Донецької області залізниця, яку вони [росіяни] зараз по суходолу планують робити, роблять. Теж потрібно час по часу по них бити та знищувати, не давати змоги ці проєкти реалізовувати”, — каже гість ефіру.

Для кожного завдання, як зазначив Антонюк, використовуватиметься своя номенклатура: “де потрібно ATACMS — ATACMS, де потрібні дрони — дрони”.

“А далі вже завдання інше — планування: або утримання цих угруповань і потроху їхнє знищення, або вичавлювання з наших територій”, — сказав Олександр Антонюк.

Читайте також: Плацдарми ЗСУ на лівому березі Дніпра на Херсонщині розширюватимуться — умови назвав експерт

Раніше повідомлялося, що Сили оборони України вразили порт “Кавказ” у Краснодарському краї РФ та Керченську поромну переправу у тимчасово окупованому Криму, які використовувалися для військової логістики агресора.

Прямий ефір