Мобілізація і поповнення втрат стають недосяжними завданнями для Росії — деталі від Морозова

ЗС РФ. Фото: ТАСС

Попри зміну керівництва в Міністерстві оборони Росії, там виникають серйозні труднощі. Тепер не тільки масштабна мобілізація стає неможливою, а й примусове поповнення втрат армії відбувається зі складнощами. Про це сьогодні, 31 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив російський політолог Олександр Морозов.

“Багато хто відзначає, що в останній місяць активно хапають людей і відправляють їх у військкомати. Це свідчить про те, що у Кремля дійсно труднощі. Тому не тільки масштабна мобілізація неможлива, а й поповнення втрат армії в такому форматі йде насилу”, — сказав він.

Таким чином, тепер у російську армію забирають навіть тих, хто раніше користувався відстрочкою або мав медичні протипоказання.

“Що буде зі ставленням до цього в суспільстві? Необхідно розуміти, що Кремль звик вирішувати такі ситуації грошима. Імовірно, буде зроблена така спроба щодо родичів тих, кого насильно забирають до військкоматів і швидко відправляють у діючу армію, щоб вони перестали виступати проти цього насильства”, — наголосив Морозов.

Проте, на його думку, ситуація досить складна. Вона не дає Міністерству оборони Росії підстав для тріумфальних звітів про поповнення армії.

“Якщо рік тому багато хто активно йшов на службу, звичайно ж, через гроші та виплати, і можна було звітувати про це як про великий патріотичний рух, то зараз цього явно немає. Це видно, наприклад, за Telegram-каналами воєнкорів, де зараз помітний песимізм, попри зміни в керівництві армії, зроблені Путіним”, — резюмував Олександр Морозов.

Читайте також: Півмільйонні втрати Росії на фронті: коли Путін задумається про ціну війни — думки експертів

Нагадаємо, Путін провів низку змін у силовому блоці РФ. Сергій Шойгу, який 12 років очолював Міністерство оборони Росії, тепер обіймає посаду секретаря Ради безпеки. Новим міністром оборони призначили колишнього помічника з економіки диктатора Андрія Бєлоусова.

Прямий ефір