Інтрига щодо участі Байдена в саміті миру триматиметься до останнього моменту — думка політолога

Джо Байден. Фото: ap.org

Сполучені Штати свідомо тримають інтригу щодо участі Джо Байдена в Глобальному саміті миру, який відбудеться 1516 червня у Швейцарії. Таку думку сьогодні, 30 травня, в ефірі телеканалу FREEДOM озвучив політолог Олег Саакян.

“Насамперед його присутність залежатиме від того, наскільки статусною для Байдена буде участь у саміті, які лідери країн будуть там і чи зможе він подати це як електоральну перемогу для свого виборця», — вважає політолог.

Другим важливим моментом, на думку експерта, буде спонсорська зустріч у США. Нагадаємо, у Bloomberg нещодавно писали, що Байден може пропустити участь у Глобальному саміті миру через спонсорську зустріч із зірками Голлівуду, яка призначена на 15 червня в Лос-Анджелесі та присвячена збору коштів.

“Виборча кампанія у США вже на фінішній прямій. Тому і для Байдена, і для його опонента Дональда Трампа кожен голос виборця дуже важливий. Тому для чинного президента участь у спонсорських заходах у Голлівуді із зірками кіно є не рядовою подією, а дуже важливою. Тобто важливість заходів буде вимірюватися до останнього моменту”, — зазначив спікер.

Водночас політолог вважає, що не потрібно повністю списувати участь Байдена в саміті миру.

“Я думаю, що Байден таки візьме участь у саміті миру. Можливо, обмежено за часом. Наприклад, або на відкритті, або в якомусь одному раунді. Але інтрига з його участю триматиметься до останнього моменту”, — резюмував Олег Саакян.

Читайте також: Відсутність Байдена на Глобальному саміті миру може стимулювати приїзд туди додаткової кількості країн глобального Півдня, — Чаленко

Прямий ефір