Російські льотчики продовжують скидати бомби на свої ж міста — причини

Установка авіабомби ФАБ-500. Фото: focus.ua

За останні три місяці російська авіація впустила понад 50 бомб. Причини включають статистичні відмови, неефективність конструкцій кріплення бомб і недостатній досвід льотчиків і техперсоналу. Про це сьогодні, 30 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

“Там багато причин. По-перше, коли щодня скидається 100 бомб, то відсоток штатних сходів повинен мати місце: якась частина — звичайні відмови, які повинні відбуватися за статистикою, оскільки бомб скидають дуже багато”, — сказав він.

За словами експерта, виникає проблема з неефективністю конструкції та втомою льотчиків. Вони можуть зробити занадто різкий маневр, що призведе до втрати бомби.

“Одна справа, якщо він акуратненько летить, не роблячи грубих маневрів, але якщо виникають загрози від системи протиповітряної оборони України, або він потрапив під сигнал радіолокаційної станції, або тим паче по ньому випущено ракету, то він намагатиметься здійснити протиракетний маневр і піти від цієї ситуації”, — наголосив він.

Криволап зазначив, що під час таких маневрів пілот зазнає перевантаження близько 4 — 5g.

“Зі свого боку, бомба вагою пів тонни й піддана перевантаженню в 5g, стає 2,5 тонни. Це вже межа. Це вже подвійна міцність цього вузла кріплення. Вона сходить і все. До того ж можуть бути ще причини, пов’язані із заводським браком. При такій кількості бомб, які вони виробляють, у них будуть відбуватися такі “сходи”. Тому що конструкція не є досконалою, вона не пройшла необхідних випробувань і перевірок”, — резюмував Костянтин Криволап.

Читайте також: Росіяни намагаються захистити свою авіацію від зростаючих загроз з боку України — подробиці від експерта

Нагадаємо, за останні три місяці російська військова авіація впустила 53 фугасні авіаційні бомби (ФАБ) на регіони Росії та окуповані території України, пише ASTRA.

Прямий ефір