Машини механізованого розмінування передасть Японія Україні

Прапори Японії та України. Фото: gettyimages.com

Японський уряд підтвердив наміри передати українським рятувальникам машини механізованого розмінування для очищення територій від вибухонебезпечних предметів. Про це сьогодні, 30 травня, повідомили в Державній службі надзвичайних ситуацій України (ДСНС), інформує FREEДОМ.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови ДСНС України Андрій Даник зустрівся з першим секретарем Посольства Японії в Україні Нозому Ямашітою, а також старшим представником офісу Японського агентства міжнародного співробітництва та японських компаній Сатоші Сугімото в одному із підрозділів Головного управління ДСНС України у Черкаській області.

Учасники зустрічі оглянули техніку, передану японськими партнерами, та ознайомилися з роботою частини піротехнічних робіт і гуманітарного розмінування.

Своєю чергою японський уряд підтвердив наміри передати українським рятувальникам машини механізованого розмінування для очищення територій від вибухонебезпечних залишків війни.

“Вкотре висловлюємо вам вдячність за те, що суттєво посилили ДСНС у напрямку розмінування територій. Це дуже важливо. Завдяки новій техніці нам вдасться убезпечити наш особовий склад під час виконання важливих і серйозних завдань за призначенням”, — наголосив Даник.

Читайте також: Саме регулярність допомоги Україні є головним пріоритетом, — Пашков про підсумки “Рамштайн-21”

Нагадаємо, Японія приєдналася до коаліції з повернення депортованих Росією українських дітей.

Прямий ефір