Що відбувається на Кінбурнській косі, розповів Плетенчук

Дмитро Плетенчук. Скріншот: uatv.ua

З території тимчасово окупованої Кінбурнської коси російські війська обстрілюють південь України, зокрема території Миколаївської та Херсонської областей. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 30 травня.

“Точно так само, як і на лівому березі Дніпра в Херсонській області, на косі поки що розташовані позиції ворога. Вони використовують територію заповідника для завдання ударів по півдню Миколаївської області та Херсонщині. Окупанти застосовують різні системи озброєння, починаючи від FPV-дронів, закінчуючи РСЗВ. І, відповідно, від цього страждає Куцурубська громада, місто Очаків — південна частина узбережжя Миколаївської області”, — сказав Плетенчук.

Водночас він наголосив, що російські загарбники отримують належну відповідь по своїх позиціях.

“Як і на лівобережжі Херсонщини, росіяни зазнають втрат. Є велика водна перешкода, яку, звичайно, вони не можуть подолати, і нам теж немає сенсу там висаджуватися. Такі операції самостійно не проводяться, як правило. Тому на цій території триває позиційна, фактично артилерійська війна та війна FPV-дронів”, — зазначив гість ефіру.

Читайте також: Російські війська посилили атаки на півдні — огляд ситуації від Плетенчука

Прямий ефір