На Донеччині між Силами оборони України та російськими окупантами триває вогнева потужна дуель, — Маломуж

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Найважчі бої йдуть на напрямку Часового Яру в Донецькій області. Про це сьогодні, 30 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

“Найважчі бої сьогодні йдуть на напрямку Часового Яру. Це те, що було основною метою (російських окупантів, — ред.) — захопити саме конкретно цей населений пункт, висоти, далі логістичні шляхи та, розвиваючи наступ із цього сектора, далі на Костянтинівку, Краматорськ і далі. І другий момент — це Авдіївський, Покровський напрямок… І, звісно, тут тривають найзапекліші бої, величезні втрати з боку росіян. Але вони намагаються метр за метром десь просуватися, десь вгризатися в наші позиції, “прасувати” певні населені пункти, де ми ще тримаємося або де укріппозиції”, — сказав він.

За словами Маломужа, у російських окупантів є завдання покроково рухатися вперед, навіть якщо це 200—500 метрів. Водночас Сили оборони України маневрують, укріплюють позиції та наносять контрудари в інших секторах у цьому ж регіоні.

“Тому йде така між нами й ворогом вогнева потужна дуель. Контратаки йдуть з нашого боку й позиції тримаємо. Але, звісно, дуже важко, тому що потрібно підтягнути, з одного боку, резерви, більш ефективні засоби, які зараз отримуємо від наших союзників, для того, щоб бити, не тільки на полі бою безпосередньо. А найголовніше — на нулі, на ближньому до прифронтової зони, де вони концентруються та ще не ввійшли в бойові порядки, і, звісно, на етапах логістики — це 30, 80 й до 300 кілометрів. По всій глибині й оборони, й наступу, по всій глибині руху військ і концентрації ми можемо знищувати їхні величезні резерви, оголювати їхній фронт. Це перспектива, я думаю, найближчих тижнів”, — сказав генерал.

Читайте також: Найгарячіша ситуація — на Куп’янському і Покровському напрямках: зведення ГШ ЗСУ

Нагадаємо, Сили оборони України за минулу добу ліквідували ще 1 160 російських окупантів. Загальні втрати противника в особовому складі з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 506 тис. військових.

Прямий ефір