Євросоюз готовий до припинення транзиту російського газу територією України, — єврокомісарка із питань енергетики

Кадрі Сімсон. Фото: uatv.ua

Європейський Союз готовий до припинення транзиту російського газу територією України. Про це сьогодні, 30 травня, перед засіданням ради у закордонних справах ЄС, присвяченому питанням торгівлі та енергетики, заявила європейська комісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон, передає кореспондент FREEДОМ в Європі.

“Транзитну угоду, яка дає змогу російському “Газпрому” постачати газ через Україну, було продовжено у 2019 році. Це був п’ятирічний контракт. Це означає, що термін його дії закінчиться до кінця цього року. Я відвідала Київ кілька тижнів тому й дала зрозуміти, коли зустрілася зі своїми колегами, зокрема з українцями, що Європа підготувалася до того, що транзитна угода закінчується”, — сказала вона.

За словами Сімсон, знайдено альтернативні маршрути постачань, й з боку Євросоюзу нема потреби вимагати від українців будь-яких переговорів із російськими компаніями.

Читайте також: Повна відмова від імпорту газу — до 2027 року: Європа обмежує споживання енергоресурсів РФ (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що минулу зиму Європа пройшла із заповненими понад наполовину сховищами, що дає їй змогу серйозно розглянути можливість припинення імпорту російського скрапленого природного газу.

Прямий ефір