Україна повинна мати можливість бити по цілях на території Росії — аргументи Поповича

Ілюстративне фото: opk.com.ua

Росія озвучила свої амбітні плани щодо війни проти України — планує виготовити шість тисяч ударних безпілотників руками африканських працівників у Єлабузі (Татарстан). Російські БпЛА становлять загрозу для України. Тому в інтересах Києва — отримати дозвіл на удари західною зброєю по території РФ від партнерів уже найближчим часом. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Шість тисяч ударних безпілотників на рік — це дуже серйозна заявка. Ми ж розуміємо, що всі ці дрони полетять на українські міста. Це дуже велика небезпека для мирних жителів. І дуже велике навантаження для української протиповітряної оборони (ППО). Якщо порахувати, то з цим обсягом дронів російська армія може запускати по Україні 16-17 дронів щодня. Це дуже суттєво, враховуючи те, яких руйнувань ці безпілотники завдають українським містам”, — констатував експерт.

Він зауважив, що вплинути на цю ситуацію і просто не допустити виробництва такої кількості дронів допоміг би дозвіл українських партнерів завдавати ударів по військових об’єктах на території Російської Федерації західною зброєю. Адже Єлабуга — досяжна ціль для західної зброї.

“Наразі я не бачу консенсусу українських партнерів у цьому питанні.  Я бачу дозвіл, який буде давати кожна країна окремо. Це буде суверенне рішення кожної країни, що зараз і відбувається. Уже понад десять країн ухвалили таке рішення, і я думаю, ця цифра буде і далі збільшуватися. Тому що багато країн розуміють — Україна повинна мати можливість уражати певні цілі на території Росії. Але я не думаю, що таке рішення буде ухвалено в межах Альянсу”, — резюмував військовий оглядач.

Читайте також: Україна повинна мати можливість боротися з РФ, використовуючи техніку, яку отримує, — Томчик

Прямий ефір