Найгарячіша ситуація — на Куп’янському і Покровському напрямках: зведення ГШ ЗСУ

Український військовий. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті за минулу добу відбулося 102 бойових зіткнення. Російські окупанти намагаються використати перевагу в живій силі та авіапідтримку. Від початку минулої доби російські загарбники завдали по території України чотири ракетних (із застосуванням чотирьох ракет) та 43 авіаудари 69 КАБами, використали 364 дрони-камікадзе. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Окупанти здійснили 2 683 обстріли із різного озброєння по позиціях українських військ та населених пунктах. Найгарячішою від початку поточної доби залишається ситуація на Куп’янському і Покровському напрямках.

Сили оборони на всій протяжності лінії бойового зіткнення та в тилу вогнем виснажують наступальний потенціал армії РФ. За добу Повітряні сили та ракетні війська і артилерія уразили 14 районів зосередження живої сили окупантів.

На Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень із російськими загарбниками. Відбито чотири атаки у районі села Липці й міста Вовчанськ. В останньому тривають бойові дії, також продовжується атака армії РФ біля села Стариця. Ситуація контрольована. Втрати окупантів за добу — 79 осіб. Крім того, уражено три склади з боєприпасами та вісім укриттів особового складу росіян.

На Куп’янському напрямку противник 13 разів намагався витіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій. Бойові дії відбувалися поблизу населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівка, Дружелюбівка, Степова Новоселівка, Андріївка та Невське. Втрат позицій не допущено. 

На Лиманському напрямку відбито п’ять спроб противника просунутися вперед у районі Тернів, Торського та в Серебрянському лісі. Тривають бої біля Тернів, однак противник успіху не має. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку протягом доби росіяни продовжили спроби вклинитися в українську оборону з району населеного пункту Очеретине — відбито дев’ять атак. Також точаться бої біля Сокола, Невельського та Новоселівки Першої. Загалом на напрямку, станом на 23:30 29 травня, відбулося 23 бойових зіткнення. Українські захисники вживають активних заходів щодо стабілізації обстановки.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Читайте також: Росіяни зменшили атаки на Харківському напрямку — обстановку оцінив Гетьман

Прямий ефір