Геополітичний курс США обумовлює тривалість допомоги Україні, — Краєв

Олександр Краєв. Скриншот: uatv.ua

Прогнозувати, наскільки тривалою буде допомога Україні з боку США, складно. Це буде вирішено після виборів президента, коли буде чітко окреслено геополітичний курс. Таку думку сьогодні, 29 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив директор програми “Північна Америка” Ради зовнішньої політики “Українська призма” Олександр Краєв

“Американська економіка показує себе досить стабільно. Ми бачимо, що військове виробництво продовжує зростати, боротьба з інфляційними процесами триває на дуже хорошому рівні. Але поки що Америка живе в умовах підготовки до виборів, в епоху невизначеності й не розуміє, яким буде її стратегічний курс, до чого вона буде прагнути”, — сказав він.

Ресурси Америці дають змогу ще тривалий час допомагати Україні, але геополітичний курс може зміниться в бік відходу від прагнення до світового лідерства.

“Поки існує політична невизначеність, складно сказати, наскільки готові довго американці нас підтримувати. Тому що з ресурсного погляду така підтримка може тривати дуже довго, але ось із погляду політики, немає жодних гарантій, що американський виборець, і тим паче істеблішмент, не захоче відмовитися від свого лідерства і змінити підхід до своєї геополітики”, — пояснив Краєв.

Читайте також: На адміністрацію Байдена тиснуть зсередини й ззовні, вимагаючи ухвалити рішення щодо використання ЗСУ зброї США по території РФ — думка

Прямий ефір