Політизованість українського питання є ключовою проблемою в процесі отримання допомоги від США, — Краєв

Прапори США та України. Фото: president.gov.ua

Затримка процесу виділення пакета допомоги Україні безпосередньо пов’язана з політичними процесами в США — це і майбутні вибори президента, і протистояння республіканців і демократів. Про це сьогодні, 29 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів директор програми “Північна Америка” Ради зовнішньої політики “Українська призма” Олександр Краєв.

“Допомогу потрібно було підписати ще 1 жовтня 2023 року. Затримка була пов’язана з передвиборчими дебатами, з боротьбою республіканців і демократів. На жаль, ця політизованість українського питання є ключовою проблемою, якої ми до початку листопада 2024 року позбутися не зможемо”, — сказав він.

Україні складно заповнити піврічне відставання у протистоянні Росії, вважає експерт.

“Спочатку демократи українську тему в своєму порядку денному намагалися використати, потім республіканці намагалися просувати більш проукраїнські положення, тому що вони побачили, що демократи не справляються з цим і втрачають електоральні очки. Тільки зараз ми бачимо, як перший транш цієї допомоги починає приходити. Ключову проблему ми змогли перебороти, але відставання в пів року заповнити буде дуже і дуже складно”, — констатував Краєв.

Читайте також: США готові дати негласний дозвіл, — Чаленко про використання ЗСУ західної зброї по території РФ

Прямий ефір