Представники кількох країн обговорили в Чехії постачання озброєнь Україні — подробиці

Денис Шмигаль і Петро Фіала. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Постачання українським військовим снарядів та іншого озброєння обговорили в Чехії. Там відбулася неанонсована зустріч лідерів Польщі, Латвії, Данії, Нідерландів, а також представника США. Про неї повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує FREEДОМ.

Під час візиту до Праги він також обговорив із прем’єр-міністром Чехії Петером Фіалою реалізацію артилерійської ініціативи, на яку зібрано вже понад 1,6 млрд євро.

“Для нас важливо, щоб боєприпаси надходили вчасно, систематично і згідно з графіком уже з червня. Обговорили також можливість використання зброї партнерів на території агресора для захисту”, — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр України висловив вдячність чеському колезі за підтримку в цьому питанні.

“Серед тем розмови — спільні виробництва у сфері оборонно-промислового комплексу, об’єднання зусиль для збільшення тиску на Росію, санкції, конфіскація активів РФ, формула миру та актуальні питання співробітництва”, — наголосив Денис Шмигаль.

Читайте також: Найближчим часом ухвалять 14-й пакет санкцій проти Росії, — спецпредставник ЄС

Раніше міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив, що країна виділить 20 млн євро на коаліцію дронів для України. Така ж сума до кінця року буде спрямована на посилення латвійської армії безпілотників.

Прямий ефір