ЄС має збільшити обсяги підготовки українських військових до 100 тис. осіб, — міністр оборони Естонії

Прапори Естонії та України. Фото: gettyimages.com

Європейський Союз має збільшити підготовку українських військових у рамках місії з надання військово-технічної допомоги Україні для відбиття російської агресії — до 100 тис. осіб. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, інформує FREEДОМ.

За словами міністра оборони, Євросоюз має намір збільшити кількість солдатів, які проходять тренування, з 40 до 60 тис. осіб. Однак це може виявитися недостатнім у світлі посилення тиску з боку Росії.

Певкур також підкреслив, що партнерам слід дозволити українській армії використовувати західне озброєння для ударів по військових об’єктах на території Росії. І наголосив: Україна повинна мати всі можливості для захисту власної країни та свого народу.

“Наше завдання полягає не в тому, щоб вести переговори й обговорювати, чого хоче Путін, а в тому, щоб допомогти Україні й надати їй усе необхідне для перемоги. Ми, з боку Естонії, підштовхуємо всіх наших союзників робити більше, тому що, ви знаєте, що війна триває вже понад 800 днів. Ми повинні віддати все, що можемо”, — із заяви Ханно Певкура.

Читайте також: Доленосний день для України та Бельгії — заяви лідерів після підписання безпекової угоди (ВІДЕО)

Раніше міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив, що країна виділить 20 млн євро на коаліцію дронів для України. Така ж сума до кінця року буде спрямована на посилення латвійської армії безпілотників.

Прямий ефір