Росія як спадкоємець Радянського Союзу активно випускає велику кількість малоефективного озброєння, — Храпчинський

Сбитый дрон-камикадзе. Иллюстративное фото: t.me/tymoshenko_kyrylo

Росія планує випускати велику кількість дронів, але вони залишаються малоефективними. Таку думку сьогодні, 28 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив авіаексперт, керівник української компанії, що займається військовими технологіями, Анатолій Храпчинський.

Він зазначив, що вироблені Україною розвідувальні дрони здатні на відстані 5 тис. км прочитати написане на сірниковій коробці.

“Я хотів би звернути увагу на те, з якою ефективністю наші дрони б’ють по території Російської Федерації: по НПЗ, по радіолокаційних станціях, по заводах з виробництва, ремонту авіатехніки. І ми говоримо про те, що, безумовно, велика кількість — це важко й потрібно буде активно працювати і мобільним групам, і засобам протиповітряної оборони, це навантажує протиповітряну оборону. Але потрібно говорити не про кількість, потрібно говорити про ефективність. Така математика війни”, — сказав авіаексперт.

Він зазначив, що якщо Україна побудує 5-10 ударних дронів, які можуть пройти ППО противника та виконають поставлені завдання, то це набагато краще, ніж, припустімо, 100 дронів, які легко збиватимуться протиповітряною обороною або під дією РЕБ падатимуть чи приземлятимуться.

“Тому тут треба дивитися на Росію як на спадкоємця Радянського Союзу, який активно випускав велику кількість озброєння, але це озброєння було малоефективним. Природно, що у великій кількості воно виконує якусь функцію, але протистояти цьому можна високотехнологічним рішенням, які, в принципі, зараз Україна й пропонує”, — сказав Храпчинський.

Читайте також: Як ударні дрони стримують просування ЗС РФ у Харківській області — репортаж (ВІДЕО)

Прямий ефір