Ми повинні об’єднати людей у спільній мрії, — Макрон під час візиту до Німеччини

Еммануель Макрон. Фото: ap.org

Президент Франції Еммануель Макрон прибув до Німеччини з першим державним візитом за 24 роки. До цього французький лідер приїжджав до ФРН лише з робочими візитами. У планах — виступити з промовою в Дрездені, повідомляє FREEДОМ.

Завтра, 28 травня, Макрон і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідають Мюнстер на заході країни. Увечері того ж дня відбудеться зустріч французького лідера з німецьким канцлером Олафом Шольцем під Берліном.

“Ми повинні об’єднати людей у спільній мрії. Труднощі в наших демократіях частково пов’язані із соціальними мережами, які їх фрагментують. Але це наша колективна відповідальність: який наш спільний горизонт? Бажаний для всіх нас спільний горизонт, у якому може опинитися переважна більшість із нас? Я вважаю, що це один із найкращих способів боротьби зі зростанням крайнощів, зокрема правого екстремізму та націоналізму”, — заявив Макрон.

Читайте також: Глобальний саміт миру збере представників щонайменше 80 країн: чого очікує Україна

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон застеріг від послаблення підтримки України у відбитті нею російської агресії. Після розмови з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Берліні він наголосив, що мир означає надання країні можливості захищатися.

Прямий ефір