Російські військові, потрапляючи на фронт, розуміють, що вони — військові злочинці, які знищують Україну, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: facebook.com/olga.kurnosova.9

Військові армії РФ прекрасно розуміють злочинні цілі війни проти України. Саме тому в Кремлі побоюються генералів, які є шанованими й можуть підняти бунт. Таким чином військова система чітко контролюється зверху. Про це сьогодні, 26 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Під час Другої світової війни, яка йшла за захист своєї рідної землі, у росіян була моральна перевага. Зараз ті, хто потрапляють в цю фронтову м’ясорубку, розуміють, що насправді вони військові злочинці, які намагаються знищувати Україну як країну, українців як націю. Вони розуміють, що вони роблять брудну справу”, — пояснила вона.

Колишній командир 58-ї армії РФ генерал-майор Іван Попов затриманий і заарештований у Росії. Усе тому, що Кремль боїться генералів, яких поважають військові, адже вони можуть підняти бунт.

“Коли ти робиш брудну справу, можна спробувати підняти бунт, але за всім цим ретельно стежать. Тому побоюються найбільше генералів, які мають повагу й вагу, бо їхні слова більше важать. Час прийде й, можливо, почнуться бунти на лінії фронту”, — зазначила Курносова.

В армії РФ підвищився відсоток дезертирства, а до правозахисних фондів дедалі частіше звертаються чоловіки, які бажають уникнути мобілізації.

“Дезертирство — це добре; це можливість врятувати своє власне життя і не бути вбивцею. Адже невідомо, що важливіше — просто вижити чи зберегти себе людиною. Згадати цей страшний удар по “Епіцентру” в Харкові, в суботу, де, очевидно, перебувають мирні громадяни. Ті люди, які випускають керовані снаряди, вони розуміють, які координати задають. Щоб їм не говорили, вони можуть подивитися результати. Щоб не стати такими, можна зробити все, що завгодно, і дезертирство має суспільно заохочуватися”, — розповіла експертка.

Читайте також: Мобілізація — це те, що найбільше лякає Кремль, — Курносова

Прямий ефір