Україна готова до розвитку будь-яких сценаріїв: Братчук оцінив можливість наступу російської армії в Сумській області

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Збройні сили України (ЗСУ) готові до розвитку будь-яких сценаріїв військових дій Росії, зокрема й до можливого наступу її окупаційних військ у Сумській області. Про це сьогодні, 26 травня, в ефірі телеканалу FREEДOM заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

За його словами, наразі ворог накопичує свої сили на кордоні з Чернігівською та Сумською областями.

“На Сумському напрямку сьогодні обстановка стабільна, контрольована. Водночас ми розуміємо, що ворог може піти на будь-які силові провокації, зокрема й наступальні дії. Українське командування чудово розуміє задум ворога й тому готується до розвитку різних сценаріїв. Про це говорить і президент України як верховний головнокомандувач. Відповідно, всі ті заходи, які мали бути проведені — провели. Усі потрібні рішення були ухвалені й доведені до військового командування. Бойові завдання поставлені”, — зазначив Братчук.

Він також зазначив, що були зроблені висновки про помилки, з якими зіткнулися під час ворожого наступу на Харківському напрямку.

“Так, по Харкову, напевно, не все відразу вийшло. Так, були проблеми. Ми про них знаємо. До речі, про це також відомо українському суспільству. Було зроблено висновки. Але найголовніше, що Силам оборони вдалося зупинити ворога на Харківському напрямку. Думаю, на Сумському напрямку у ворога теж нічого не вдасться. Звичайно, росіяни будуть підтягувати свої ресурси. Але їхні ресурси не нескінченні, та й росіяни не безсмертні. І я впевнений, що нам вдасться не допустити розвитку ситуації з російського боку й за необхідності завдавати більш рішучих контратакувальних ударів”, — резюмував Сергій Братчук.

Читайте також: Наступ РФ на Вовчанськ — Маломуж назвав основні цілі

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що російські окупаційні війська від самого початку планували наступальну операцію не тільки в Харківській області, а й у Сумській.

Прямий ефір