Будь-яке ІПСО з боку Росії розглядається та аналізується військовим керівництвом України — думка

Іван Варченко. Скріншот: uatv.ua

Російська пропаганда поширює безліч ІПСО з метою заплутати, залякати, дестабілізувати не тільки населення, а й керівництво України. Попри недовіру до інформації з російських джерел, будь-яке ІПСО аналізується, щоб не допустити несподіваних провокацій або наступів на території України. Про це сьогодні, 15 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“Комбінація з інформаційних моментів, які зараз використовує ворог, зокрема в Україні, може мати різні наслідки. Ми не виключаємо загрози, які можуть існувати на території Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей, де росіяни вже ходили, де вони можуть використати ці можливості й кордон для провокацій, відволікаючих ударів. Ми не повинні відкидати те, що божевільна думка може відвідати уми білоруського диктатора і його найближчого оточення і дозволити створити додаткові провокації на українсько-білоруському кордоні”, — сказав він.

Експерт зазначив, що російське населення давно загрузло в брехні пропаганди та не усвідомлює реальність. Українці не довіряють інформації з російських джерел і намагаються не піддаватися істерії.

“Я думаю, в Україні мало хто зараз довіряє будь-якій російській офіційній інформації. Вони іноді настільки густо брехнею поливають будь-яке своє слово, що потім самі не розуміють, у якій реальності перебувають. У 2022 році вони були абсолютно впевнені, що в Україні їх зустрічатимуть квітами. Тобто вони самі себе в цьому переконали й самі увірували у свою пропаганду і брехню. Оцінювати потрібно будь-яку інформацію, яка йде з Росії, але підходити до неї раціонально, не піддаючись істерії”, — пояснив Варченко.

Читайте також: Росія активізує ІПСО з метою розколу українського суспільства, — ГУР

Прямий ефір