Найбільше атак Сили оборони України відбили під Часовим Яром та Очеретиним — карта війни за 3 травня (ВІДЕО)

Україна вже 800-й день протистоїть жорстокому російському військовому вторгненню. Сили оборони України продовжують стримувати наступ російського агресора. Усього за поточну добу вздовж лінії фронту сталося 97 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 3 травня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські окупанти атакували на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Оріхівському напрямках.

Пріоритетна мета загарбників — Часів Яр Донецької області. Тут противник протягом дня штурмував українські позиції 14 разів, проте успіху не мав.

“Російські окупаційні війська кидають у бій величезну кількість особового складу, техніки та застосовують весь ударно-штурмовий потенціал, який у них є на напрямку на поточний момент. Бої продовжуються в лісопосадках біля Часового Яру. За останній тиждень противник не просунувся”, — заявив у коментарі “Української правди” командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” 92-ї Окремої штурмової бригади Юрій Федоренко.

Водночас все ще складною залишається ситуація в районі Очеретине Донецької області. Тут російські сили наступали понад 20 разів. Просування противника на цій ділянці становить загрозу для прилеглих стратегічних населених пунктів: Торецька, Покровська та Костянтинівки.

“Противник може реалізовувати свої плани у районі Очеретине. Він там має чисельну перевагу і вогневі переваги, перевершує наші сили. Це слід визнати. Тому тут питання стоїть у якнайшвидшому прибутті боєприпасів на фронт та в максимальному переміщенні резервів”, — зазначив військовий оглядач Денис Попович.

Для стабілізації ситуації на Очеретинському напрямку до району боїв прибули військовослужбовці із 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України “Хартія”. Їхнє завдання — не дати “розповзтися” противнику на схід і північ від населеного пункту.

“Підрозділ 13-ї бригади виконує бойове завдання на Донеччині. За останні тижні аеророзвідка з артилерією знищили групи піхоти на пікапах та вантажних автомобілях, підбили також танк супротивника. Загалом підрозділ уже завдав противнику втрати приблизно 200 осіб піхоти”, — йдеться у повідомленні 13-ї бригади Національної гвардії України “Хартія”.

Робота з перемелювання російського військового потенціалу продовжується. На Запорізькому напрямку українські розвідники спільно з операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу “Тор”.

“Буде ще”, — пообіцяли в українській розвідці.

І дотримали слова: в окупованому Росією Бердянську вдалося вразити локацію, де загарбники ремонтували свою військову техніку.

На Херсонському напрямку противник не відмовляється від наміру витіснити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра в районі Кринок. Протягом доби російські сили здійснили шість безрезультатних атак на позиції Сил оборони України, зазнали втрат і змушені були відступити.

Загальні втрати армії РФ з 24 лютого 2022 року перевищили 472 140 військових. Минулої доби ліквідовано 1 270 російських окупантів. Разом з особовим складом українські захисники знищують і техніку супротивника. ЗСУ за добу підбили 22 танки, 33 бойові бронемашини, 58 артсистем та дві системи ППО. Окрім цього, українські військові збили 19 БпЛА росіян та знищили понад 40 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Читайте також: Російські окупанти намагаються взяти Часів Яр у кільце — подробиці від генерала

Прямий ефір