Машина пропаганди РФ у Грузії не працює — молодь отримує інформацію англійською мовою, — Шашкін

Прапори ЄС та Грузії. Фото: eurointegration.com.ua

Російська пропаганда досить добре працює в Грузії для просування законопроєкту про “іноагентів”. Однак усе це малоефективно. Більшість молоді в Грузії вільно володіє англійською мовою і має можливість отримувати об’єктивну інформацію. А джерела інформації пропагандисти замінити не можуть. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 10 квітня, сказав член політради “Єдиного національного руху” Грузії Дмитро Шашкін.

“Партія Бідзіни Іванішвілі “Грузинська мрія” намагається начебто завести свою машину пропаганди, вона у них досить добре працює. Але тут, розумієте, настільки все біле і чорне, що не виникає навіть сумнівів. Хоч влада і намагається перейти в якесь детальне обговорення цього законопроєкту”, — зазначив Шашкін.

Останні 11 років правляча партія намагається розвернути Грузію в бік Росії, акцентував спікер. Але грузинське суспільство консолідоване і не відмовиться від свого європейського вибору, упевнений він.

“У Грузії настільки консолідоване суспільство, що хоч би яка в тебе машина пропаганди була, хоч би який ти талановитий послідовник Геббельса був, неможливо питання, яке підтримує 80-90% населення (вступ країни до ЄС і НАТО, — ред.), розвернути за допомогою пропаганди. Це просто фізично неможливо. Хоч вони це і намагаються зробити”, — наголосив гість ефіру.

За словами Шашкіна, Грузія увійшла в топ держав Європи, які говорять англійською мовою.

“Ті реформи, які Міхеіл Саакашвілі (експрезидент Грузії, — ред.) проводив із впровадженням англійської мови в школі, дали свої плоди. Ми привозили педагогів з Америки, Європи, Австралії, Канади. Ще з 2010 року з першого класу діти стали вчити англійську. І зараз молодь не отримує інформацію з проросійських або російських джерел російською мовою, а читає її англійською. Молодь читає, розуміє, розмовляє англійською мовою. Вони отримують об’єктивну інформацію.  І ось тут ця машина пропаганди буксує, тому що джерела інформації вони не можуть поміняти. Неможливо їм пустити дим в очі, кажучи про те, що, припустімо, Євросоюз підтримує цей закон про “іноагентів”, — зазначив Шашкін.

Читайте також: Для чого в Грузії намагаються ухвалити законопроєкт про “іноагентів” — три основні цілі назвав Шашкін

Нагадаємо, законопроєкт про “іноагентів”, який спричинив масові протести в Грузії 2023 року, правляча партія “Грузинська мрія” знову внесла на розгляд до парламенту. Опозиція вважає цю ініціативу спробою наступу на свободу слова та дискредитації нелояльних до влади організацій.

Читайте також: “Так — Європі, ні — російському закону!”: у Грузії протестують проти законопроєкту про “іноагентів” (ВІДЕО)

Прямий ефір