Перші підрозділи німецької бригади прибули до Вільнюса для посилення східного флангу НАТО — деталі

Бригада "Литва". Фото: @LTU_Army

У Вільнюс прибули перші підрозділи німецької військової бригади для посилення східного флангу Північноатлантичного альянсу (НАТО). У Міністерстві оборони Литви цю подію назвали історичною для безпеки країни, інформує FREEДОМ.

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни Росії проти України, Німеччина зобов’язалася направити в Литву своїх солдатів. Згідно з графіком, бригаду з п’яти батальйонів, включно з танковим і артилерійським, і яка налічуватиме близько 5 тисяч військових повністю укомплектують до 2027 року.

“Це важливий день для Бундесверу, для німецької армії. Ми вперше розміщуємо такий підрозділ на постійній основі за межами Німеччини, тому це також важливий день для НАТО і обороноздатності Альянсу”, — заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Крім цього, Литва спільно з Латвією планує побудувати ще один військовий полігон. Як повідомляє литовське Міністерство оборони, потреба в облаштуванні нової території для військових навчань пов’язана з прибуттям німецьких солдатів і збільшенням кількості союзників.

“Я збираюся поговорити з моїм латвійським колегою про можливе створення спільного полігону. Я планую візит до Латвії, тож буде можливість обговорити спільні рішення в цьому напрямку. Звичайно, я розумію, що знайти місце для тренувального полігону в рік виборів – це непросте завдання. Цими речами потрібно було займатися раніше. Новий полігон потрібен для маневрування, що значно спрощує його. Іншими словами, це буде не полігон для стрільби, а полігон для маневрів. Це спрощує ухвалення рішень”, — пояснив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Читайте також: 3 тисячі дронів та 15 млн євро на реабілітацію військових: як Литва допомагає Україні протистояти Росії (ВІДЕО)

Прямий ефір