Посилення ППО для Харківської, Сумської областей, південних регіонів — це абсолютно нагальна потреба, — Зеленський наприкінці 771-ї доби війни

Володимир Зеленський. Скріншот: uatv.ua

Відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача. Одне з головних питань, яке на ній розглядалося, — щодо виробництва та постачання дронів і РЕБ на цей рік. Протягом дня надходила інформація з регіонів України. Про це сьогодні, 4 квітня, під час звернення наприкінці 771-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну розповів президент Володимир Зеленський, повідомляє FREEДОМ.

За його словами, на засіданні Ставки був представлений детальний звіт щодо контрактів.

“Усе максимально конкретно, жодних порожніх слів, тільки чіткі письмові домовленості з виробниками, чітке фінансування, чіткі терміни постачання. Справді добре попрацювали всі, хто відповідальний за цей напрям. І щодо дронів усіх видів та РЕБ — будемо міцніші. Аналогічне завдання поставив щодо ракетної програми, як щодо дронів і РЕБ: усе до деталей опрацювати, щоб Сили оборони України могли розраховувати на надійну й зростаючу ракетну опору наших дій”, — сказав Зеленський.

Головком на Ставці розповів про ситуацію на фронті, де російська армія розраховувала мати успіх зараз.

“Вдалося стабілізувати наші позиції. Головком доповів щодо наших дій, які не дають окупанту просуватись. І в умовах дефіциту снарядів, суттєвого сповільнення у постачанні такі результати справді дуже хороші”, — зазначив президент та подякував усім солдатам і командирам, які забезпечують результат на полі бою.

Окремо на Ставці президент заслухав доповідь нового керівника Служби зовнішньої розвідки генерала Іващенка щодо конкретних дій на посаді, конкретної роботи. За підсумками глава держави затвердив заплановане.

Він назвав підлим удар російських дронів по житловій забудові в Харкові та висловив співчуття родинам загиблих.

“Говорив сьогодні з військовими щодо того, як дати більше захисту Харкову саме з погляду ППО. Таке ж завдання в усіх наших дипломатів. Посилення ППО для Харкова, усієї Харківщини, Сумщини, південних регіонів — це абсолютно нагальна потреба”, — наголосив Зеленський.

Читайте також: Договір про безпеку з Фінляндією: які гарантії Києву надають Гельсінкі (ВІДЕО)

Нагадаємо, російські окупанти вночі 4 квітня знову атакували Харків і область. Противник застосував 20 ударних дронів “Шахед” (Shahed), 11 із них були збиті Повітряними силами України. Атака проводилася кількома ударними хвилями. 

Прямий ефір