В Україні спростили участь у ЗНО жителям окупованих територій

Фото з сайта zaхid.net

Мешканці тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, які хочуть взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, зможуть зареєструватися за спрощеною процедурою.

Про це повідомили у прес-службі Українського центру оцінювання якості освіти, передає УНН.

“Зважаючи на ситуацію, що становить загрозу для життя та здоров’я мешканців Криму та окремих регіонів Донбасу, МОН України, а також УЦОЯО створили додаткові умови реєстрації та участі таких громадян у ЗНО”, – повідомили у прес-службі УЦОЯО.

Зокрема, особи, які проживають на території ОРДЛО чи тимчасово окупованих територіях Криму, а також учасники антитерористичної операції для участі у ЗНО зможуть зареєструватися з 5 лютого до 25 березня 2019 року. Для участі у додатковій сесії, проведення якої заплановане з 26 червня до 12 липня, реєстрація триватиме з 3 до 20 травня 2019 року.

Також громадяни, які проживають на неконтрольованих українською владою територіях і не можуть надіслати необхідні для реєстрації документи поштою, можуть відправити скан-копії фотографії та інших документів на електронну адресу відповідного регіонального центру. Таким же чином – на електронну пошту – вони можуть отримати відповідь про результати реєстрації.

Нагадаємо, 8 січня 2019 року на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти стартувала реєстрація на пробне ЗНО.

Прямий ефір