Під час акції “Полудень проти Путіна” мільйони росіян висловили своє невдоволення політикою режиму, — Гудков

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Акція протесту “Полудень проти Путіна” стала проявом солідарності мільйонів російських громадян, які виступають проти політики поточного режиму в країні. Таку думку сьогодні, 18 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський політичний діяч Геннадій Гудков.

“Настільки кримінальних “виборів” ще не було ніколи, принаймні в історії Європи. Тому для нас це був важливий день, ми використовували “вибори” як флешмоб для акції солідарності тих, хто проти Путіна, проти війни”, — сказав він.

Як він зазначив, російські громадяни прийшли до виборчих дільниць о 12:00 як на території Росії, так і за кордоном.

“Це була єдина відносно безпечна була форма вираження протесту. І таких людей виявилося багато — мільйони людей. Принаймні, ми побачили цей потенціал, який проти війни і проти Путіна. І це наші союзники, наші виборці, наші внутрішні резерви, на які ми можемо розраховувати після початку перетворення Росії, після проведення там реформ і, природно, після повалення режиму Путіна”, — вважає політик.

На його думку, головний результат акції полягає в тому, що мільйони російських громадян побачили, що вони не самотні у своїй позиції.

“Розумієте, можна написати будь-який результат підтримки, як то кажуть, папір усе стерпить. Але ж це ж нікуди не дінеш, ми бачили, як люди о 12:00 вийшли і стояли доти, доки вони не могли потрапити на виборчі дільниці, особливо це було за кордоном, багатокілометрові черги”, — акцентував Геннадій Гудков.

Читайте також: Путін стане ще більш нерукоподатним для лідерів впливових держав: про наслідки виборів для росіян розповів дипломат 

Як повідомлялося, сотні тисяч росіян 17 березня о 12:00 вишикувалися в кілометрові черги на виборчі дільниці. Так пройшла анонсована опозицією акція “Полудень проти Путіна“. Не допомогло: Центрвиборчком намалював Володимиру Путіну рекордну в історії “перемогу”. Нібито за чинного главу Кремля проголосували 87% виборців.

Прямий ефір