За таких суперників Путін не міг програти, але все одно знадобилася маса порушень, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Центральна виборча комісія РФ хоче вислужитися перед Володимиром Путіним, тому йому малюють рекордно абсурдні цифри за результатами так званих виборів. Про це сьогодні, 18 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Зрозуміло, що це фальсифікація, зрозуміло, що все малюється, зрозуміло, що треба показати Кирієнку (перший заступник керівника адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко, — ред.), які ми молодці, як ми добре працюємо, тому що Путін же, якщо що, і звільнити може, а з іншого боку, може і підвищити. Усе-таки після цих результатів так званих виборів можуть і уряд змінити, якісь відставки відбудуться… Тому це така внутрішня історія. Чому не 90%? Ну, тому що насправді 90 — це зовсім уже такий диктаторський відсоток”, — сказала вона.

На думку Курносової, такі цифри вбивають легітимність Путіна в очах самих російських виборців.

“Якщо в тебе все добре з рейтингом, то не треба докладати таких шалених зусиль для того, щоб це зобразити. Тобто якщо ти розумієш, що за тебе люди голосують, по-перше, ти не будеш знімати опонентів із виборчих перегонів. Так, за великим рахунком, нереєстрація Надєждіна вже показувала сумніви в тому, що все у них добре. А самі ці суперники, пробач Господи, коли вони навперебій, хто голосніше прокричить: “Дивовижна, просто історична перемога, ваша величність”… Це навіть уже не смішно. Тому, звичайно, всі розуміють, що це все намальовано та реальних рейтингів ніхто не знає. Ясна річ, що за таких опонентів Путін не міг програти. Але все одно, коли ти бачиш такий обсяг порушень, то розумієш, що, напевно, ситуація зовсім не така, яку хотіли представити всередині країни”, — сказала аналітикиня.

Водночас Курносова зазначила, що в нинішній ситуації російська опозиція “в різні боки тягнула” й не змогла бодай домовитися про спільну стратегію щодо виборів.

Читайте такожХоч би який результат написала російська ЦВК — це фальшивка, — Буданов

Нагадаємо, у Російській Федерації в неділю, 17 березня, закінчилося триденне голосування на президентських виборах. У них взяли участь чотири кандидати: Володимир Путін, який висунувся на п’ятий термін, а також представники провладних партій Леонід Слуцький (ЛДПР), Микола Харитонов (КПРФ), Владислав Даванков (“Нові люди”). Російська влада вже заявляє про “неймовірну перемогу” Путіна.

Прямий ефір