Рейди добровольців у прикордонні міста Росії: про вплив на вибори та реакцію влади і громадян розповів Куроптєв

Єгор Куроптєв. Скріншот: uatv.ua

Кремль прагне отримати вигоду з атак російських добровольців на прикордонні міста під час президентських “виборів”, але що насправді цікаво це як ці події вплинуть на поведінку російських громадян на виборчих дільницях. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив громадський діяч, директор фонду “Свободная Россия” на Південному Кавказі Єгор Куроптєв.

“Думаю, у Кремлі не очікували, що [атаки] на прикордонні міста відбуватимуться конкретно в дні голосування. У принципі, їх і було чимало, просто за інтенсивністю зараз відбувається набагато активніше”, сказав він.

За його словами, російська влада прагне отримати вигоду з цієї ситуації в контексті президентських “виборів”.

“Ви, напевно, бачили, що Путін і вся машина пропаганди кинулася говорити росіянам: ось там нападають, давайте всі згуртуємося навколо лідера, будемо голосувати за нього. Це в плані пропаганди всередині країни діють таким чином”, розповів Куроптєв.

Однак, на його думку, цікаво відстежити реакцію і загальні настрої саме серед російських громадян.

“Загалом у росіян війна, все, що відбувається останні два роки, повномасштабне вторгнення викликає тільки страх, тільки бажання, щоб це закінчилося. За всіма опитуваннями, навіть державними, видно, що питання номер один для громадян країни страх атак по містах Росії, страх атак по регіонах Росії. Власне, що і відбувається в якійсь формі”, акцентував експерт.

Одночасно з цим залишається незрозумілим, як ці настрої серед громадян Росії вплинуть на результат виборів.

“Чи позначиться це на приході на дільниці? Вірніше, що конкретно люди будуть робити, приходячи на дільниці? Чи позначиться статистика на тому, що відбувається, на тому, що громадяни підуть, наприклад, хоча б візьмуть участь в опозиційній акції, яка призначена на останній день голосування 17 березня о 12:00. Чи візьмуть у цьому участь? Подивимося. Це буде цікаво”, підсумував Єгор Куроптєв.

Читайте також: Російська влада злякалася мирної акції “Полудень проти Путіна”, яка запланована на 17 березня — деталі від експертки

Раніше доброволець легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський заявив, що рано чи пізно рейди російських добровольців стануть масштабнішими і перейдуть углиб Росії, програма максимум похід на Москву. Свою діяльність вони припиняти не планують.

Прямий ефір