Посилити позиції України на полі бою закликав глава Військового комітету НАТО

Роберт Бауер. Фото: ap.org

Росії не вдалося досягти військових успіхів в Україні, незважаючи на її останні атаки. Про це за підсумками засідання Військового комітету НАТО заявив його голова Роберт Бауер, передає кореспондент телеканалу FREEДОМ.

“За нашими оцінками, тривають інтенсивні бої. І хоча останні атаки Росії руйнівні, вони не ефективні у військовому відношенні. Водночас ми бачимо суттєві військові успіхи української сторони”, — наголосив Бауер.

Він вважає, що сьогодні Україна “ближче до євроатлантичної родини, ніж будь-коли”.

“Хоча світ, можливо, був надмірно оптимістичний у 2023 році. Важливо, щоб у 2024 році ми не стали занадто песимістичними. Сьогодні 694-й день (18 січня — ред.) того, що Росія вважала триденною війною. Україна вистояла як суверенна, незалежна держава в Європі. Вони ближче до євроатлантичної сім’ї, ніж будь-коли”, — сказав Бауер.

Він нагадав, що українські військові завдали Росії важких втрат.

“Росіяни втратили понад 300 тис. убитими і пораненими. Знищено тисячі російських танків і бронетехніки, сотні літаків. Українці змогли звільнити значну частину своєї території, відкинувши окупантів приблизно від 50% того, що вони захопили на початку війни у 2022-му. Ще один приклад, коли українцям вдалося завдати глибоких ударів і знищити ключові російські потужності”, — акцентував голова Військового комітету НАТО.

Той факт, що Україна змогла без реального Військово-морського флоту відтіснити російський Чорноморський флот і відкрити “зерновий коридор”, є ще одним величезним досягненням, вважає він.

“Усі воєначальники підтвердили свою тверду прихильність у наданні допомоги українським братам і сестрам у самозахисті. Це не благодійність. Підтримка України — це пряма інвестиція в нашу власну безпеку. Єдиний спосіб домогтися міцного рішення шляхом переговорів — це зміцнити позиції України на полі бою”, — заявив Бауер.

Читайте також: Захід переоцінює свої плани в контексті підтримки України та розподілу ресурсів для власних потреб — думка

Раніше Бауер заявив, що Росія боїться не зброї, вона боїться демократії.

Прямий ефір