Росія боїться не зброї, вона боїться демократії, — голова військового комітету НАТО

Роберт Бауер. Фото: ap.org

Українська армія захищає не лише Україну, але й демократію в усьому світі. Про це сьогодні, 17 січня, перед засіданням військового комітету НАТО заявив його голова Роб Бауер, повідомляє кореспондент телеканалу FREEДОМ у Європі.

“Ця війна пов’язана з тим, що Росія боїться чогось набагато потужнішого, ніж будь-яка фізична зброя на Землі, — демократії. Якщо люди в Україні зможуть мати демократичні права, то люди в Росії незабаром теж будуть жадати їх. Ось у чому суть цієї війни”, — сказав Бауер.

Він зазначив, що 2024 року в багатьох країнах пройде виборчий процес, і “рекордні 2 млрд людей на Землі проголосують на демократичних виборах”.

“І все ж концепція демократії потребує захисту більше, ніж будь-коли. Український народ і Збройні сили України роблять це так, як ми ніколи раніше не бачили. У темряві війни вони є маяком світла, який показує світові, що означає боротися за те, у що ви вірите. Сьогодні 693-й день того, що, як думала Росія, буде триденною війною. В України буде наша підтримка в кожен наступний день. Тому що результат цієї війни визначить долю світу”, — резюмував Роб Бауер.

Прямий ефір