Співпраця в оборонній сфері вигідна як Болгарії, так і Україні, — Димитров

Ілюстративне фото: ru.slovoidilo.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у спільному військовому виробництві з Болгарією, оскільки це зміцнить економіку та оборонний сектор обох країн. Завдяки такому виробництву Болгарія зможе отримати й робочі місця, і кошти у свою економіку, а Україна зможе закрити свої дефіцитні потреби. Така співпраця вигідна для обох сторін. Про це сьогодні, 27 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт Болгарського геополітичного товариства Пламен Димитров.

“Це дуже важлива сфера співпраці — оборонний сектор. Україна і Болгарія підписали меморандум про співпрацю в оборонній сфері. Болгарія готова ремонтувати українські вертольоти, а також, якщо Україна зажадає, то Болгарія в змозі ремонтувати й українські танки”, — розповів він.

Болгарія може допомогти Україні з виробництвом боєприпасів, які дуже потрібні українським військовим.

“Ця співпраця вигідна і Болгарії, і Україні, тому що в Болгарії існує дуже серйозне виробництво боєприпасів, і це те, що потрібно Україні. І ми бачимо, що останнім часом Україна орієнтується до власного виробництва озброєнь і боєприпасів. Тож, думаю, якісь спільні підприємства можливі для виробництва боєприпасів”, — зауважив експерт.

Уряд Болгарії чітко дотримується своєї позиції щодо України та підтримує її в боротьбі з Російською Федерацією, тож розширення співпраці не здивує Москву, вважає Димитров.

“Щодо страху від реакції Росії, то тут можна сказати, що позиція Болгарії вже давно відома Москві. Факт, що Болгарія допомагає Україні, теж добре відомий. Росія — загроза для Болгарії. Ніхто не скасовував загрози гібридної війни. До теперішнього моменту мало хто в Болгарії побоюється прямої російської агресії”, — резюмував він.

Читайте також: Софія обіцяє Києву військову підтримку: підсумки візиту прем’єр-міністра Болгарії в Україну

Прямий ефір