Путін — це новий Сталін, тільки з поправкою на сучасні технології, — Гудков

Володимир Путін. Ілюстрація: ukrinform.ua

Президент РФ Володимир Путін перевершив радянських генсеків Леоніда Брежнєва і Микиту Хрущова в масштабах репресій, ідеться в дослідженні видання “Проект”. За підрахунками журналістів, за останній президентський термін Путіна репресій зазнали 116 тис. росіян. Поки що диктатор не перевершив за статистикою тільки Йосипа Сталіна, але це тому, що допомагають йому в цьому сучасні технології. Таку думку сьогодні, 24 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков.

“Путін випередив пізній Радянський Союз за репресіями, за кількістю політичних в’язнів. Він поки що програє Сталіну в кількості жертв, тому що за часів Сталіна не було соціальних мереж”, — підкреслив він.

Політик упевнений, що Путіну достатньо репресувати росіян із різних сфер, щоб тримати в страху країну. Завдяки тому, що вся інформація потрапляє в публічний доступ, люди бояться.

“Для того, щоб утримати суспільство в страху, масштаби репресій повинні були бути іншим — люди повинні були знати, що за кожним можуть приїхати. Сусіди повинні знати, що в будинку когось затримали й в кожного повинен бути знайомий, якого репресували. А у XXI столітті, коли є соціальні мережі, для того, щоб суспільство тероризувати та тримати в страху, достатньо просто показувати, що репресії абсолютно непередбачувані. Затримувати опозиційних політиків, а слідом дівчинку, яка розмальовує в магазині цінники. Путін — це новий Сталін, тільки з поправкою на нові технології”, — пояснив він.

Читайте також: Коли зникне Путін, тоді й припиниться війна, — Волкер

Прямий ефір