Еміграція населення через репресії негативно впливає на розвиток Білорусі, — Манько

Кордон з Білоруссю. Ілюстративне фото: pravda.com.ua

Ситуація в Білорусі залишається напруженою, зі зростанням репресій — зменшується кількість білорусів, вони емігрують. Що, своєю чергою, негативно позначається на економічному розвитку республіки. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів глава місії демократичної Білорусі в Києві Геннадій Манько. 

“Ситуація всередині Білорусі не змінилася, — любов до режиму або до Лукашенка не з’явилася. І ці всі репресії, які тривають уже четвертий рік — 2020 року, вони підтверджують те, що насправді всередині розуміння і злагоди у режиму з громадянами — немає”, — сказав він. 

Як він зазначив, унаслідок масових репресій із республіки емігрувала значна кількість активних і молодих білорусів. Їхня відсутність чинить негативний вплив на розвиток країни, що веде до занепаду.

“Усі історії, які відбуваються, — суди, стаття про “дармоїдів” — це все завдання, щоб виправдати себе і свої дії. Вони не можуть впоратися, їхня кормова база звузилася, коли основна частина активних людей, яка вела бізнес, — виїхала. Тому необхідно постійно щось, десь, когось грабувати, отримувати великі штрафи. Створюють проблему, яку можна розв’язати за гроші, тому що в інший спосіб не виходить розвивати країну. Йде постійне згасання, і видно, що просадка по економіці теж у Білорусі відбувається дуже серйозна”, — підсумував Геннадій Манько.

Читайте також: Близько 1,5 мільйона білорусів могли покинути країну через репресії, — Красуліна

Прямий ефір