“Є що їй пригадати”: чому пропаганда РФ “обробляє” особистість Собчак, пояснила Курносова

Ксенія Собчак. Фото: unian.ua

Пропагандистський російський телеканал НТВ не так давно показав росіянам фільм “Таємниці Кривавої барині: що приховує громадянка Ізраїлю Ксенія Собчак”. Також суд у Москві засудив Кирила Суханова, комерційного директора “Осторожно, Media” журналістки Ксенії Собчак, до 7,5 років колонії суворого режиму в справі про вимагання в особливо великому розмірі. З цього можна зробити висновок, що Кремль не на жарт повстав проти Собчак. Про це сьогодні, 14 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла російська опозиційна політикиня Ольга Курносова.

Перша причина — це усунути конкурента.

“Це звичайна конкуренція. Усі опитування показують, що рейтинг телебачення в Росії падає, люди йдуть із телебачення в інтернет, зокрема в Telegram, де у Собчак досить велика аудиторія. Одна з найбільших у політичному сегменті. І в цьому сенсі вона становить конкуренцію для нудних ЗМІ”, — сказала політикиня.

Друга причина — участь Собчак у “голій вечірці” 20 грудня в московському клубі “Мутабор”, організованій російською телеведучою Анастасією Івлєєвою.

“Є і момент “голої вечірки”. Треба розуміти, що так званий бомонд розважається як може. І з чого це раптом така увага була прикута саме до цієї вечірки, за великим рахунком, ніхто не знає. Можливо, це відволікання уваги від якоїсь іншої серйозної медійної події”, — сказала експертка.

Курносова зазначила, що пропаганда згадала колишні гріхи Собчак перед режимом.

“Вороги народу закінчуються, а про когось розповідати треба. І тут якраз підвернулася Собчак. Вона в далеких 2011 і 2012 роках ходила на опозиційні акції, навіть входила до Координаційної ради опозиції. У неї був роман із тим самим Іллею Яшиним, який нині сидить у в’язниці. Відповідно, є що їй пригадати”, — сказала вона.

Читайте також: Російські зірки шоу-бізнесу перестали подобатися Путіну після “голої вечірки”: що про це думають експерти та глядачі FREEДОМ

Прямий ефір